
În ciuda discuţiilor despre încălcarea vieţii private şi a zvonisticii inerente cu privire la decăderea marelui imperiu „Facebook”, ultimele rezultate publicate de companie au reuşit să surprindă şi de această dată printr-o creştere semnificativă.
Facebook a depășit așteptările Wall Street cu venituri trimestriale de 16,9 miliarde de dolari și profit de 6,9 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru din 2018, conform ultimelor raportări.
Există voci care spun că platforma şi-a început declinul, dar, ca de fiecare dată, cifrele infirmă acestea.
Adevărul este că utilizatorii activi sunt în continuă creştere, ajungând la cifre spectaculoase. Conform raportului, Facebook are acum 2,32 miliarde de utilizatori activi lunar și 1,52 miliarde utilizatori activi zilnic (ambele cu 9% mai mult față de anul precedent).
Există acum 2,7 miliarde utilizatori activi lunari pe Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger (în creștere de la 2,6 miliarde în ultimul trimestru) și peste 2 miliarde dintre aceştia utilizează cel puțin unul din aceste servicii în fiecare zi.
În aceste condiţii, este simplu de ce numărul celor ce aleg să facă publicitate în mod activ pe această reţea a ajuns la 7 milioane.
Facebook pariază mai mult pe componenta comercială, mai ales pe Instagram, dar şi pe WhatsApp. Odată cu fuzionarea celor trei reţele, fiecare păstrându-şi identitatea, experienţa utlizatorului va fi şi mai mult îmbunătăţită, oferindu-i-se posibilitatea de a urmări brand-urile preferate acolo unde este şi el.
Nici din punct de vedere demografic Facebook nu stă deloc rău, iar tinerii sunt în continuare prezenţi şi pe această reţea (88% dintre utilizatorii de 18-29 de ani sunt pe Facebook, şi 84% dintre cei 30-49). Ascensiunea Instagram şi WhatsApp nu se face în detrimentul Facebook, ci ele cresc împreună, susţinându-se reciproc, iar unul dintre motive este unul foarte simplu, de ordin psihologic: utilizatorii îşi doresc din ce în ce mai multă diversitate, în timp ce ecranele acaparează tot mai mult din cotidian.
Să excluzi Facebook Ads din strategia de marketing din 2019 nu este, nici pe viitor, o opţiune.